top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

Робота Марганецького гірничо-збагачувального комбінату за минулий тиждень


Підземні видобувні цехи

Минулий тиждень для шахт Марганецького гірничо-збагачувального комбінату видався надто важким. Через недостатню кількість персоналу, складні гірничо-геологічні умови, аварійні ремонти, складне виконання ручних робіт багато разів добові та змінні плани не виконувались.


Шахта №3/5 злагоджено працює та виконує свої планові зобов’язання. Разом з основними завданнями гірники займаються посадковими роботами у гірничих виробках підземного цеху.


А ось робота "дев’ять-десять" минулого тижня була складною. Так, нічна зміна минулого понеділка план не виконала через перегін обладнання по 30-му північному вибою, перекріплення західного конвеєрного та роботи із зачистки для перегону комбайну КДР у західному відкотному штреку. Також у понеділок бригада Юрія Гавриленка "мінусувала" від планового обсягу жовтня на 10% через складні гірничі умови, проте це відхилення гірники почали оперативно ліквідувати.

Минулої середи нічна зміна знову не виконала план з видобутку сирої марганцевої руди через ручні роботи, які виконувались у західному конвеєрному штреку, та перегін обладнання по 15-му північному. Тієї доби, у третю зміну, прохідники закінчили перекріплення 14-го південно-західного вибою, у нічну зміну на четвер прохідницькі роботи на шахті №9/10 відновились.

За звітну добу четверга шахта допустила 310 тонн "мінуса". Причинами стали перекріплення виробки західного конвеєрного та західного відкотного вибоїв та перегін комбайну в 30-му північному забої. Також були деякі проблеми у бригади Віталія Федорова, яка трохи "мінусувала" через зачистку та перетяжку і обладнання сполучення.


За даними минулого понеділка за звітну добу план з видобутку руди шахта №14/15 недовиконала. Причинами стали перегін обладнання по 1-му північно-східному штреку, а у 24-му південному гірники займались перешивом стику. Подібна ситуація повторилася й минулої середи – видобуток руди недовиконаний через незадовільну роботу 1-го північно-східного вибою, у якому виконувались ручні роботи, та перегін обладнання по 24-му південному виїмковому штреку.

У п’ятницю аварійний ремонт приводу КТМ у 24-му південному та заміна електродвигуна приводу КТМ у 23-му південному виїмковому штреках знову поставила під загрозу планові показники з видобутку руди. Також свої корективи вносить недостатня кількість персоналу у бригаді Сергія Дрофяка, через це бригада "мінусує".

Продовжується монтаж 4-го панельного відкотного штреку – минулого тижня гірники закінчили настил трапів та приступили до монтажу конвеєра.


Ремонти в Грушівському кар’єрі

Кар’єрний гігант – 5-тисячний роторний комплекс – продовжує стояти на ремонті. Минулого тижня на ньому виконана низка робіт, серед яких демонтаж нижньої ванни редуктора ротора з ревізією системи змащування, ремонт ковшів роторного колеса, заміна стрічки на прийомному конвеєрі відвалоутворювача та вулканізація стику на вибійному конвеєрі №3.

Продовжується плановий ремонт крокуючих екскаваторів №№ 69 та 138. На 69-ій машині ремонтна бригада минулого тижня виконувала зварювальні роботи на поворотній платформі, а на 138-ій – після підйому машини була демонтована центральна цапфа та розбірка другого поворотного редуктора.


Грушівська збагачувальна фабрика

Грушівська збагачувальна фабрика продовжує приймати сиру марганцеву руду, яка видобувається шахтами та кар’єром комбінату, проте виготовлення концентратів поки що призупинено. Натомість спеціалізована ремонтна бригада фабрики займається деякими ремонтами. Минулого тижня виконувався ремонт дробарки №1 дільниці фабрики ГЗФ-2, а також зварювальні роботи на гуркоті №14, ремонт насосу №1204 і перенесення батута з другої лінії фабрики на першу.


132 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page