top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

Робота МГЗК за минулий тиждень

Запобігання крадіжок власності комбінату

У період з середини до кінця червня завдяки оперативним діям спеціалістів бюро економічної безпеки була попереджена низка спроб крадіжок власності комбінату, а саме – дизельного пального.


Так, 16 червня інспектори бюро економічної безпеки спільно з представниками ПП "Партнер ЄКСПІ" в районі колишньої будівлі ШГЗВП провели огляд техніки автоколони спецтехніки автоцеха, що працює на лінії. Під час проведення огляду автонавантажувача "Stalowa Wola" в кабіні та шафі під сходами було виявлено дві пластикові каністри з дизельним паливом, ємністю по 20 літрів кожна. Загальна кількість палива, підготованого до викрадення, склала 40 літрів. При подальшому огляді цього автонавантажувача було виявлено пристрій для зливу дизпалива. Також при огляді іншого автонавантажувача "Stalowa Wola" виявлено ще один відключений пристрій для зливу палива.


Того ж дня інспектор бюро економічної безпеки спільно із заступником голови правління з транспорту, при виїзді з автоколони Грушівського кар’єру, провели огляд самоскиду "SHACMAN", де у спальному місці кабіни виявили 4 пластикові пляшки з дизельним паливом, загальною ємністю 10 літрів підготованих до крадіжки.


22 червня на території автоколони спеціальної техніки автоцеху інспектори бюро економічної безпеки затримали водія автовишки, який намагався сховати в боксі для стоянки автовишки пластикову каністру зі злитими п’ятьма літрами дизпалива. При огляді боксу в протипожежному ящику виявлено ще три пластикові каністри з дизельним паливом, ємністю по 5 літрів кожна. Загальна кількість вилученого дизпалива склала 20 літрів.


23 червня на території автоцеху працівники бюро економічної безпеки та ІТП автотранспортного цеху провели спільний огляд автомобіля "SHACMAN. В ході огляду під кабіною автомобіля виявлено підключений до паливного фільтра пристрій для зливу дизельного палива.


28 червня при обстеженні території колони спецтехніки АТЦ інспектори бюро економічної безпеки в кабіні трактору, який підлягає списанню, виявили три 20-літрових металевих каністри з дизельним паливом, які були підготовані до крадіжки. Загальна кількість вилученого палива склала 60 літрів.


Підземні видобувні цехи

До кінця червня майже всі підземні видобуткові цехи підійшли з виконанням планових зобов’язань.


Проте минулого понеділка шахта №3/5 з плановими показниками з видобутку руди не впоралася через виконання в тяжких умовах перегону обладнання по західному відкотному штреку №3. Після цього весь тиждень цех злагоджено працював.


Шахта №9/10 весь звітний період вела видобуток руди та прохідку гірничих виробок згідно плану. Разом з основною роботою гірники "дев’ять-десять" займалися заміною двигуна на відбійному органі, перекріпленням у західному відкотному вибої та прохідкою через завал у 4-му західному.


Видобувний колектив "чотирнадцять-п’ятнадцять" добовий план минулого понеділка не виконав через переобладнання сполучення у 24-му південному штреку та переїзд на нове сполучення. Весь останній звітний період шахта відпрацювала задовільно. Продовжується монтаж нового вибою – минулого тижня гірники виконували прокрутку СК-2, на СК-1 – вулканізацію стрічки Б-650 та інші зварювальні роботи на конвеєрі. Також у минулу п’ятницю у 23-му південному виконувались роботи з перекріплення перешийка та вигін КВР на штрек для заміни на ньому стріли. Знову гірникам завдають турбот гірничо-геологічні умови – минулого тижня у 26-му південному вибої вийшов граніт у ґрунті та в правому куті виробки.


Ремонти в Грушівському кар’єрі

Весь звітний період Грушівський кар’єр злагоджено працював та виконував всі поставлені перед цехом планові зобов’язання.


Проте минулого тижня на планові ремонтні роботи було зупинено два крокуючих екскаватори.


З минулої середи на крокуючому екскаваторі №116 проводиться низка ремонтних робіт. По електричній частині виконується ремонт токоз’ємних кілець та заміна підшипника на генераторі підйому. З механічної частини – зварювальні роботи на ковші та його упряжі.

Минулої п’ятниці на плановий ремонт було зупинено для виконання робіт на ковші крокуючий екскаватор №2.


Грушівська збагачувальна фабрика

Минулого тижня Грушівська збагачувальна фабрика працювала з деякими перебоями, проте свої планові завдання з виготовлення концентратів вона виконала.


Минулого понеділка з планом ГЗФ не впоралася через зупинку ГЗФ-1 через відсутність руди, а на ГЗФ-2 виконувався ремонт привідного барабану конвеєра КО-2.


У вівторок виконана вулканізація вільного стику на ЛК-1. Тої доби на ГЗФ-2 основною роботою став монтаж нового приводу на СК-5 та ремонт щеповловлювача.


Нічна зміна минулої п’ятниці відпрацювала незадовільно, тому що декілька разів фабрика "переходила" з технічної води на річкову, а також вийшла з ладу засувка на 30-ій відмітці і великий проміжок часу виконувався її ремонт.

110 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page