top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Інформаційний лист

Первинної організації Профспілки металургів і гірників України

на ПАТ «Марганецький ГЗК»


На початок 2022 року в Марганці працює 7147 найманих працівників, із них близько 4 тисяч – працівники АТ «Марганецький ГЗК». Статус офіційного безробітного у місті мають 450 осіб.


В Марганці проживає 13 848 пенсіонерів, це в два рази перевищує кількість працюючих. Середня пенсія по місту складає 4 572 гривні.


Середня заробітна плата в місті, з урахуванням й працівників АТ «Марганецький ГЗК» складає 11 748 гривень. Середня заробітна плата працівників АТ «Марганецький ГЗК» складає 14 292 гривень.


Середня заробітна плата у Марганці (без урахування заробітку працівників АТ «Марганецький ГЗК») складає 8811 гривень.


Таким чином, 62% податків, які перераховуються в міський бюджет – поступають безпосередньо від трудящих нашого комбінату. Тобто, від загальної кількості працюючих людей в місті – 54% працюючих на комбінаті поповнюють міську казну в розмірі.


Первинна організація Профспілки металургів і гірників України ПАТ «Марганецький ГЗК» на 1 червня 2022 року нараховує 2865 членів профспілки. Це становить 82% від загальної кількості трудящих на комбінаті.


Наша первинна профспілкова організація входить до складу Дніпропетровської обласної організації ПМГУ, яка нараховує 45 650 членів профспілки, із них студентів і непрацюючих пенсіонерів – 5 578 осіб. В свою чергу, Дніпропетровська обласна організація ПМГУ являється складовою частиною всієї Профспілки металургів і гірників України, яка нараховує загалом 356 405 членів профспілки, із них 260 795 – працюючих, студентів і пенсіонерів – 95 610 членів профспілки МГУ.


З перших днів війни профспілкові організації області і всієї України долучилися до підтримки Збройних Сил України, перерахувавши десятки мільйонів гривень на потреби армії та для надання допомоги біженцям.


Федерація Профспілок України відкрила всі свої санаторії та бази відпочинку від Дніпра до Львова для біженців, за рахунок фінансування із профспілкових джерел.


Кожен день більше 50 людей – вимушено переміщених осіб, отримують притулок в готелі навчально-методичного центру профспілок Дніпропетровщини у Дніпрі. З початку війни тут проживало більше 300 осіб.


Первинна організація профспілки МГУ ПАТ «Марганецький ГЗК» перерахувала кошти одноденного заробітку кожного працівника на підтримку Збройних Сил України у сумі 7 500 гривень.


АТ «Марганецький ГЗК» перерахував кошти одноденного заробітку кожного працівника на підтримку Української Армії у сумі 1 мільйон 898 тисяч гривень.


Також Обласна Рада профспілки металургів і гірників України веде постійну роботу для підтримки Збройних Сил України та допомоги постраждалим від війни:


  • перераховано одноденний заробіток робітників Обласної Ради в сумі – 12 600 гривень;

  • по зверненням сімей загиблих видається грошова допомога у розмірі 5 тисяч гривень на одну сім’ю;

  • перерахована грошова допомога в підтримку біженців, які розміщені в зональному учбовому центрі профспілки МГУ у Дніпрі у сумі 20 тисяч гривень;

  • перераховано місцевій територіальній обороні міста Дніпро 30 тисяч гривень;

  • перераховано Дніпропетровському обласному об’єднанню профспілок на підтримку ЗСУ 20 тисяч гривень.


Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок перераховано на потреби ЗСУ 100 тисяч гривень.


Центральна рада профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України проводить постійну роботу з допомоги постраждалим від війни з рф;

  • з допомоги сім’ям загиблих по зверненням (по 10 тисяч гривень на одну сім’ю) – на загальну суму 3 мільйона гривень;

  • евакуація людей з Маріуполя, Миколаїва, Херсону та розміщення їх у санаторіях України на загальну суму 700 тисяч гривень;


Профспілковими організаціями Дніпропетровської області зібрано 15 мільйонів гривень які направлені на потреби Української Армії, оперативному командуванню бойових дій нашого району, територіальній обороні та переміщеним особам.


Загалом, станом на 01.06.2022 року, Профспілка металургів і гірників України перерахувала на підтримку Збройних Сил України і постраждалим від війни 24 мільйонів гривень.


Світ не залишив нас один-на-один з бідою. Стараннями Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок нам надає допомогу українська діаспора США.


З 2014 року отримано для госпіталів та лікарні ім. Мєчнікова медичного обладнання на суму 14 мільйонів доларів.


Буквально на днях отримано допомогу із США – 2 тисячі спеціальних воєнних аптечок на суму 2 мільйона 700 тисяч доларів США.


Під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками української діаспори і нагородив орденом «За заслуги» Дубіля Віталія Віталійовича – сина голови Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Дубіля Віталія Петровича.


Коли ми разом – ми сила!

ВІРИМО У ПЕРЕМОГУ! НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

4 перегляди0 коментарів
bottom of page