top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

З Днем Української Державності!

Шановні працівники Марганецького гірничо-збагачувального комбінату, марганчани!

Прийміть щирі вітання із найціннішим надбанням тисячоліть – Днем Української Державності!


28 липня, у День Хрещення Київської Русі та День пам’яті святого князя Володимира Великого, в Україні вперше відзначається державне свято – День Української Державності.


Що для нас означає Державність? Офіційними словами – це специфічна ознака державно-політичної організації суспільства, тобто – державні форми правління, традиції, мова та символіка. Наразі саме державна символіка для всіх нас, українців, є своєрідним оберегом.


Гадаємо, що коли минулого року Президент України підписував Указ про запровадження нового свята, то в цей день планувалася проводитися ціла низка урочистостей та святкувань, адже свято мало стати додатковим вихідним.


В чому суть цього свята?

Верховна Рада України у травні 2022 року затвердила законопроєкт №5864, у пояснювальній записці якого значиться, що нове свято сприятиме утвердженню більш ніж тисячолітньої історії Української держави.


Згідно з документами, Україна бере початок з часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Литовсько-Руської держави, Гетьманщини, УНР, ЗУНР, Карпатської України до сучасної України.


День Української Державності має протистояти фейковому образу, який просуває російська федерація. Оскільки в системі дезінформації москви українці нібито не є окремим народом, а складовою частиною "триєдиного російського народу". Це не так!

Україна була, є і буде самостійною і незалежною Державою! І кожен, хто посягне на її цілісність та суверенітет, зустрінеться із смертю!


Зараз головним побажанням є життя під мирним небом та сон у тихій ночі.


Від усього серця зичимо вам здоров’я, щастя, добра, достатку та миру. Бажаємо, щоб ваша праця на благо підприємства та України завжди була плідною та натхненною і дарувала лише радість та задоволення!


Слава Україні!

Слава нашим Захисникам!



13 переглядів0 коментарів
bottom of page