top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

День пам’яті та примирення

Цими травневими вихідними ми відзначаємо День пам’яті та примирення і 77-му річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці дні минає 77 років від історичного травня 1945-го, коли скінчилася найжорстокіша війна в історії людства. Війна, що забрала мільйони життів, знищила сотні тисяч сіл і міст, понівечила родючі землі, скалічила мільйони людських доль.


Ми вшановуємо мужність і відданість тих, хто з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив Другу світову війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію на нашу землю.


Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму. Ми вшановуємо пам’ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни.


Нажаль, зараз наша Держава потерпає від широкомасштабного вторгнення російської федерації. З 24 лютого цього року дії, що провадить росія проти українського народу, є нищівними та геноцидними. Отже, зробивши деякі висновки, можемо сказати, що історія повторюється.


Болюче сьогодення торкнулося кожного Українця. Особливо цей біль відчувають наші ветерани Другої світової війни. Проте, крізь сльози розпачу вони своїм прикладом надихають на перемогу наших воїнів, які зараз відстоюють єдність України, її право на незалежність, демократію та свободу.


А отже, тепер завдання нашого покоління відстояти мир, повернути спокій в українські сім’ї, не дозволити розпалити вогонь нової світової війни, відродитися жахам фашизму, геноциду та найскоріше наблизити нашу Перемогу.


Тож у ці травневі дні згадаємо, вшануємо усіх, хто наближав День Перемоги, відстоював Мир тоді, і тих, хто робить це сьогодні – на передовій, у повітрі та у водах, на блок-постах і українських кордонах, волонтерських центрах, госпіталях, всюди, де кується наша УКРАЇНСЬКА МІЦЬ.


Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній родині!


18 переглядів0 коментарів
bottom of page