top of page
  • Фото автораГорняцкий вестник

Вітаємо з Міжнародним днем медсестри!


Щорічно 12 травня всі медичні сестри у світі святкують своє професійне свято. Вперше святкувати його почали в 1953 році, а на офіційному рівні це почалося з 1965 року. Свято відзначають на честь дня народження знаменитої англійки Флоренс Найтінгейл. В Україні воно відзначається з 1997 року.


Професія медичної сестри – складна і відповідальна. Вона потребує доброго серця і вмілих рук, професіоналізму і відповідальності, милосердя і чуйності, терпіння і готовності постійно вчитися. Без догляду і опіки не виходити хворого – це знають і лікарі, і рідні пацієнтів. Без постійного вдосконалення не можна бути добрим спеціалістом. Бажаємо нашим медсестрам, щоб всі ці риси були їм притаманні, щоб праця приносила їм задоволення і була гідно поцінована державою і людьми.


Але зараз ми хочемо відзначити усіх медсестер-військовослужбовиць та медбратів-військовослужбовців військово-лікувальних установ та медичних служб, так само й усіх медсестер та медбратів України!


Українські військові медсестри та медбрати професійно та невтомно допомагають рятувати українських воїнів та воїнок, поранених на полях сьогоднішній війні від набоїв збройних сил російської федерації. Завдяки вашим знанням, вмінням, силі волі, жертовності та підтримці тисячі військовослужбовців отримали шанс на «друге народження» під час операційного асистування, післяопераційного догляду, реабілітацій та подальшого відновлення й супроводу.


У Міжнародний день медичної сестри щиро зичимо всім медсестрам, медбратам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам, всім, хто їх навчає, здоров'я, невичерпної енергії, доброти, любові та справжнього людського щастя! Бажаємо спокою в такій нелегкій праці, терпіння до вимогливих пацієнтів, уважного і відповідального ставлення до своєї справи.



17 переглядів0 коментарів
bottom of page